Thema informatie

We hebben tijdens de Vakantiebijbelweek een prachtige en hoopvolle boodschap te vertellen: God wil er voor jou zijn met Zijn liefde en genade. En Hij wil heel graag dat jij Hem leert kennen.

Als we alles bij elkaar optellen (Tel maar mee!) wat er in de Bijbel over God geschreven staat, dan ontdek je steeds meer over Wie Hij is. God wil een relatie met mensen. De Bijbel laat zien hoe Hij dat doet. De Bijbel leert ons dat God trouw is en dat Hij ook te vertrouwen is.

Met een optelsom aan Bijbelverhalen vertellen we de kinderen hierover, zodat iedereen meer en meer kan ontdekken Wie God is en ook voor jou wil zijn. Hij is de God van de Bijbel, want Hij verandert niet.

God doet wat Hij belooft. Hij heeft jouw leven (altijd en overal) in Zijn hand en elk mensenkind mag bij Hem horen. Voor God tel je niet 'een beetje' mee, maar helemaal! Hij wil jou graag leren kennen.

Nu leer je iemand het beste kennen door de dingen die hij doet en zegt. Denk maar aan hoe jij je beste vriend(in) hebt leren kennen. Waarschijnlijk door veel met elkaar te praten en de leuke en minder leuke dingen met elkaar te delen. Maar ook door te spelen of door elkaar te helpen. Als je iemand leert kennen, ontdek je iemands karaktereigenschappen. Je ontdekt dat je vriend heel vrolijk is, maar dat hij ook wel een beetje een ochtendhumeur heeft. Of: je ziet dat jouw vriend heel vriendelijk omgaat met zijn kleine zusje. Of: je merkt dat jouw vriend heel ongeduldig is om jou te helpen met die lastige sommen, maar wel heel geduldig een computerspel kan doen. Wát je ook ontdekt als je alles bij elkaar optelt, voor een echte vriend tel je mee!